Loopbaancoaching voor een teamlid

Dit is iets voor jouw onderneming als jij…

E

Professionele ondersteuning zoekt om “de juiste medewerker op de juiste plaats” in te zetten, op basis van ieders talenten, sterktes, ambities, kennis en vaardigheden, motivatie en potentieel.

E

Er sterk van overtuigd bent dat jouw onderneming valt of staat met jouw team, jouw menselijk kapitaal, en een gelukkige medewerker aan de basis ligt van uitstekende resultaten.

E

Oog hebt voor de ontwikkeling van medewerkers, retentie en eventueel zelfs interne mobiliteit wenst aan te moedigen.

Door middel van een individueel coachingtraject help ik jouw medewerker inzicht te krijgen in zijn talenten en sterktes, wensen, dromen en doelen op korte en lange termijn.

Het wordt duidelijk wat hem/haar energie geeft en welke andere voorwaarden er moeten vervuld zijn in zijn werkomgeving, wil het plaatje voor jouw teamlid kloppen.

Bij Huis Servaes vinden jullie de nodige expertise, een klankbord en sparringpartner, in een veilige omgeving waar vertrouwen heerst.

We spreken op voorhand duidelijk af wat we met een traject beogen, en wat en hoe er zal gerapporteerd worden (ik garandeer namelijk 100% vertrouwelijkheid over de inhoud van de sessies).

Jullie bepalen na afloop van het traject samen welk actieplan jullie op poten zetten om naar het gewenste resultaat toe te werken.

Hoe gaat het praktisch in z’n werk?

Individuele coachingsessies

^

Richtlijn duur van elke sessie: 1,5 – 2 uur

^

Aantal sessies is maatwerk, bespreken we vóór opstart en evalueren we in overleg, is aangepast aan de vraag en behoeften.

^

Locatie: online, in-company of in mijn praktijk.

^

Kostprijs: €120 excl. BTW per uur (met factuur)

^

Bekijk veelgestelde vragen

Wat het anderen gebracht heeft

Veelgestelde vragen

Hoeveel sessies telt een coachingtraject?

Mijn coachingtrajecten zijn maatwerk en ik stem het aantal sessies dus af op de specifieke noden van je teamlid.

Om je een idee te geven: sommigen zijn geholpen met 4 sessies, anderen hebben er 6 of meer nodig. 

Er spelen factoren mee waar niemand echt heel veel invloed op heeft (vb. de complexiteit van de vraag, de tijd die je teamlid nodig heeft om stappen te zetten) maar het spreekt voor zich dat “hoe langer je coaching uitstelt, hoe groter de kans dat je met een nog complexere vraag zit en hoe moeilijker iemand uit stevig ingewortelde patronen loskomt”, en dat kan de duur van een traject verlengen.

Dus als ik je al raad kan geven, zou het wel zijn: wacht niet tot je radeloos bent, wacht niet te lang.

Hoeveel tijd zit er tussen de coachingsessies?

Dat bespreek ik onderling met jouw teamlid. Om je een idee te geven: vaak volgen de eerste sessies elkaar met een interval van 2 weken op, en kan er nadien wat meer tijd tussen zitten.

Het is echt afhankelijk van de situatie. Belangrijk is dat we de behoeften van jouw medewerker vooropstellen.

Wat mag ik verwachten van een loopbaancoachingtraject?

Dit type coaching gaat over het ontdekken van sterktes en talenten, drijfveren, potentieel en ambities, waarden en normen. Maar even goed over het herstellen of optimaliseren van iemands work-life balans, of het aanreiken van handvaten om een conflict op de werkvloer op te lossen.

Zeker is dat jouw teamlid dichter bij zijn/haar kern komt en daarmee vervolgens aan de slag kan op de werkvloer.

Ik stem de inhoud van elke sessie steeds af op de specifieke noden van je medewerker.

Wanneer is mijn probleem ernstig genoeg om jou in te schakelen?

Als je vaststelt dat je medewerker al een tijdje tegen bepaalde zaken in z’n job of loopbaan aanloopt en dat jouw teamlid zelf en/of de collega’s en jij daar last van ondervinden, is dat al genoeg reden op zich. De situatie hoeft nog niet dramatisch uit de hand te lopen, mocht je dat misschien denken. Bij voorkeur niet, zelfs.

Weet ook, hoe sneller jullie de dingen aanpakken, hoe minder kans jullie ze geven om groter en complexer te worden. En hoe sneller jullie resultaat kunnen boeken.

Jullie hebben er dus alle baat bij om de situatie nu aan te pakken. Dat vraagt soms moed, ik weet het, maar dan komen de inzichten, de groei, de doorbraken. En da’s waarop jullie zitten te wachten.

Kan ik als ondernemer een factuur krijgen?

Wanneer jouw onderneming dit type coaching aanbiedt aan zijn medewerker(s), ontvang je hiervoor een factuur.