Wat is een High Performance Team?

Je hebt er misschien al van gehoord: High Performance Teams, High Performing Teams of HPT’s. Het is een gekend concept in de wereld van “teamontwikkeling” en High Performance Teams zijn werkelijk de droom van elke ondernemer.

Lees dus zeker verder als jij er nog niet mee vertrouwd bent.

Kenmerken van een High Performance Team (HPT)

Niet elk team is of wordt zomaar een High Performance Team.
Een HPT is namelijk op vijf fundamenten gebouwd en wordt gekenmerkt door:

  1. een gedeelde visie en een gemeenschappelijk doel
  2. objectieven en prioriteiten
  3. duidelijke rollen en verantwoordelijkheden, én teamleden met de juiste competenties
  4. communicatie en interactie in een klimaat van vertrouwen
  5. efficiënte procedures en processen

Al deze bouwstenen zijn essentieel in het vormen van een goed functionerend team dat ambitieuze doelstellingen kan realiseren en blijvende impact kan maken.

Klinkt goed, niet?
Laten we het dan verder hebben over wat zo’n High Performance Team jou en je onderneming zou opleveren. 

Voordelen van een High Performance Team

Bevragingen onder de teamleden van HPT’s leverden reeds interessante feedback op, zo bewijzen verschillende studies, zowel voor de leidinggevende als voor de teamleden zelf, én voor de onderneming en zijn klanten.

Een High Performance Team is namelijk in staat om topprestaties te (blijven) leveren, ook wanneer de omstandigheden veranderen. Denk hierbij niet enkel aan economische, maatschappelijke en gezondheidscrisissen, maar bijvoorbeeld ook aan veranderingen die zich binnen het bedrijf voordoen.
Een HPT toont zich zeer wendbaar en veerkrachtig dankzij z’n stevige fundamenten.

Met de juiste mensen aan boord, dankzij de duidelijke rollen en verantwoordelijkheden, de juiste prioriteiten en een sterke samenwerking, werken de teamleden bovendien zeer efficiënt naar het teamdoel toe. En zoals je weet, efficiëntie betekent besparing van geld, tijd en energie. En snellere resultaten stemt ook jullie klanten tevreden.

Bovendien hebben de teamleden een goede balans tussen autonoom werken en samenwerken gevonden, én schuwen ze de confrontatie niet.
Meningsverschillen worden op tafel gelegd, in een sfeer van vertrouwen, en zaken worden uitgepraat. En daarvoor hebben ze jou als bedrijfsleider niet steeds nodig.
Ik zei het al: ze besparen je geld, tijd en een hoop kopzorgen.

En, last but not least, de teamleden zelf geven ook aan dat ze tevreden zijn, wat het jou als bedrijfsleider dan weer vergemakkelijkt om je talenten en hun kennis aan boord te houden. Zij worden dan weer de ideale ambassadeurs voor jouw bedrijf. En exact dàt levert jou een enorm concurrentieel voordeel op bij het aantrekken en aanwerven van nieuw personeel. Laat dat nu net een probleem zijn waar veel ondernemers en bedrijfsleiders mee worstelen. Herkenbaar?   

Mijn persoonlijke ervaring met High Performance Teams

Ik heb het geluk gehad in mijn loopbaan al uiteenlopende teams te hebben mogen begeleiden in hun evolutie naar een High Performance Team.
Deze teamleden en hun leidinggevende begeleiden in het ontwarren van knopen, het helder krijgen van hun prioriteiten en doelen, in het vergroten van onderlinge connectie, in het innemen van hun plek, én hen tegelijkertijd manieren meegeven om hun zelfsturing te vergroten, dat geeft me telkens opnieuw zoveel voldoening.

In het verleden heb ik zelf als teamlid helaas ook mogen ondervinden hoe frustrerend het kan zijn om deel uit te maken van een team waar bijvoorbeeld weinig teamvisie en onderling vertrouwen heerst, waar teamleden niet goed van elkaar weten wie wat precies doet, waar onduidelijkheid bestaat over het verloop van meetings, het nemen van beslissingen en het delen van informatie binnen en buiten het team. Onvermijdelijk straalde dat ook af op de dienstverlening die we aan onze klanten leverden, op hoe we met grote en kleine crisissen omgingen, onze samenwerking, verminderde het onze efficiëntie aanzienlijk en heeft dat zeker ook meegespeeld in mijn beslissing om op een bepaald moment andere oorden op te zoeken.

En net dat wil ik jou als bedrijfsleider en ondernemer besparen! 

Hoe gaat zo’n High Performance Team workshop in z’n werk?

  • Als jij bereid bent te investeren in jouw team en zo te vermijden (nog langer) geld en tijd te verkwisten aan inefficiëntie, 
  • Als jij stevige team-fundamenten wil inzetten in “the war for talent” om jouw talenten en hun kennis de komende jaren aan boord te houden,
  • Als jij een belangrijk concurrentieel voordeel (lees: sterk werkgeversimago) wil om nieuw personeel aan te trekken,
  • Als jij zelf meer tijd, energie en – again – geld over wil houden om te besteden aan de middellange termijndoelstellingen van jouw bedrijf in plaats van constant met operationele zaken en brandjes blussen bezig te zijn,

👉lees dan zeker verder en bekijk hier hoe zo’n High Performance Team workshop verloopt en ga alvast aan de slag met deze vijf tips voor teameffectiviteit!

Hi! ambitieuze ondernemer,
ik ben Veerle,
loopbaan & veerkracht coach

#ondernemerschap
#ondernemen
#zelfontwikkeling
#stressmanagement
#stresscoaching
#burnoutprevention
#starter
#ondernemersdroom
#duurzaamondernemen
#balans
#loopbaancoaching
#loopbaanbegeleiding
#jobcoach

terug naar artikelen: Inspiratie & Advies van 't Huis